Η Πρωτομαγιά πλησιάζει και όλοι σχεδιάζουν αποδράσεις σε ορεινούς ή παραθαλάσσιους προορισμούς. Σας παρουσιάζουμε παρακάτω ποιοι είναι ιδανικοί, κοντινοί και όμορφοι προορισμοί για εκδρομές στην Πελοπόννησο για την Πρωτομαγιά είτε μονοήμερες είτε για να μείνετε μιας και φέτος πέφτει τριήμερο.

Αρκαδία

Η Αρκαδία αποτελεί το κέντρο της Πελοποννήσου και είναι πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες από τους γύρω νομούς αλλά και εκτός Πελοποννήσου. Ένας top προορισμός για την Πρωτομαγιά είναι το Παράλιο Άστρος, ένα παραθαλάσσιο μέρος σε απόσταση 43 χλμ από την Τρίπολη Αρκαδίας και 157 χλμ από την Αθήνα. Για τους πιο τολμηρούς, μπορείτε να κάνετε μπάνιο στη θάλασσα, ενώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας σε κάποια από τις καφετέριες ή εστιατόρια-ταβέρνες που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το κάστρο του Παραλίου Άστρους και να κάνετε μια βόλτα μέχρι το ανοιχτό θέατρο. Αν επιλέξετε να μείνετε υπάρχουν πολλές επιλογές για καταλύματα. Το Astros Beach Boutique Hotel βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους, στην κεντρική πλατεία και είναι πολύ καλή επιλογή για τη διαμονή σας.

paralio-astros

Αν πάλι είστε λάτρεις των ορεινών προορισμών η Γορτυνία και τα χωριά της είναι από τους καλύτερες επιλογές. Μερικά από τα χωριά της Γορτυνίας που αξίζουν να τα επισκεφτείτε είναι η Βυτίνα, τα Λαγκάδια, η Δημητσάνα, κ.ά. Παραδοσιακά χωριά με πολλές ομορφιές και αξιοθέατα που αξίζει να δείτε. Σε απόσταση από την Τρίπολη 45 χλμ και από την Αθήνα περίπου 200 χλμ αποτελούν ιδανικό προορισμό για εξόρμηση. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να μείνετε. Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στις πλατείες των χωριών ή το φαγητό σας σε παραδοσιακές ταβέρνες. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε και να δοκιμάσετε τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα από τα τοπικά καταστήματα.

Αργολίδα

Ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφτείτε στην Αργολίδα είναι το Ναύπλιο. Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για την Πρωτομαγιά Σε απόσταση 67 χλμ από την Τρίπολη και 138 χλμ από την Αθήνα είναι μια πόλη ιδανική για εξορμήσεις. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το Παλαμήδι, ένα από τα ωραιότερα κάστρα της χώρας. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Πόρτο Χέλι, το Τολό, το Κιβέρι και άλλα όμορφα παραθαλάσσια χωριά. Έχετε αμέτρητες επιλογές για καφέ και φαγητό καθώς και για διαμονή.

Ηλεία

Στην Ηλεία μπορείτε να επισκεφτείτε την Αρχαία Ολυμπία, έναν αρχαιολογικό χώρο, όπου γίνονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αν θέλετε να την επισκεφτείτε θα χρειαστεί να ξοδέψετε αρκετό χρόνο. Έχει απόσταση 136 χλμ από την Τρίπολη και 290 χλμ από την Αθήνα. Σε μικρή απόσταση από την Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται η Ζαχάρω και η Λίμνη Καϊάφα, μέρη που αξίζει να πάτε.

Κορινθία

Η Κορινθία έχει πολλά μέρη να επισκεφτείτε. Όσοι είστε λάτρεις της θάλασσας, ιδανικός προορισμός είναι το Λουτράκι σε απόσταση 90 χλμ από την Τρίπολη και 81 χλμ από την Αθήνα. Στο δρόμο μπροστά στη θάλασσα υπάρχουν πολλές καφετέριες και εστιατόρια-ταβέρνες για κάθε γούστο.

Από την άλλη, όσοι προτιμάτε το βουνό, η Λίμνη της Δόξας στο Φενεό έχει γίνει πολύ δημοφιλής προορισμός τα τελευταία χρόνια. Έχει απόσταση 67 χλμ από την Τρίπολη και 168 χλμ από την Αθήνα. Μέσα στη λίμνη θα δείτε το παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου. Στο χωριό Αρχαία Φενεός δίπλα στη λίμνη μπορείτε να βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες.

Λακωνία

Όσοι προτιμάτε ορεινούς προορισμούς, ο Μυστράς που βρίσκεται σε απόσταση 62 χλμ από την Τρίπολη και 217 χλμ από την Αθήνα, αποτελεί ιδανικό μέρος για επίσκεψη. Εκεί μπορείτε να μείνετε, καθώς έχει πολλές επιλογές για καταλύματα. Μπορείτε εκεί να δείτε το βυζαντινό Κάστρο του Μυστρά.

Τα χωριά της Μάνης είναι ιδανικός παραθαλάσσιος προορισμός. Η Αρεόπολη, το Λιμένι, το Οίτυλο, το Γύθειο είναι μερικά από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής. Με απόσταση περίπου 120 χλμ από την Τρίπολη και 280 χλμ από την Αθήνα αποτελούν τον ιδανικότερο προορισμό για όσους αγαπούν τη θάλασσα. Αμέτρητες επιλογές για να μείνετε σε κάποιο από τα πέτρινα καταλύματα. Αξίζει επίσης, αν έχετε χρόνο, να επισκεφτείτε τα Σπήλαια του Διρού.

Μεσσηνία

Η Μεσσηνία έχει και αυτή πολλές ομορφιές. Για όσους αγαπούν την πόλη αλλά και τη θάλασσα, ιδανική για επίσκεψη είναι η Καλαμάτα, σε απόσταση 82 χλμ από την Τρίπολη και 239 χλμ από την Αθήνα. Στον παραλιακό δρόμο θα βρείτε πολλές καφετέριες και εστιατόρια-ταβέρνες για κάθε γούστο, ενώ υπάρχουν και πολλά καταλύματα.

Όσοι πάλι προτιμάτε πιο ήσυχα μέρη, η Πύλος, η Στούπα, η Καρδαμύλη, η Μεθώνη, η Κυπαρισσία είναι ιδανικά και πανέμορφα μέρη για εξορμήσεις.

Τέλος, η Πελοπόννησος έχει και πολλούς προορισμούς για προσκυνήματα.

Υπάρχουν γενικά πολλοί όμορφοι και κοντινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο που αξίζει να επισκεφτείτε είτε παραθαλάσσιοι είτε ορεινοί και για όλες τις προτιμήσεις. Αν επιλέξετε να επισκεφτείτε κάποιον από αυτούς θα ενθουσιαστείτε με την ομορφιά τους και θα θελήσετε να τους επισκεφτείτε ξανά στο μέλλον.