Που βρίσκεται…

Η παραλία “Πόρτες” είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες της ανατολικής Πελοποννήσου. Απέχει μόλις 3 λεπτά από το κέντρο του Παραλίου Άστρους με το αυτοκίνητο και περίπου 10 λεπτά με το ποδήλατο. Η κοντινή της απόσταση από το Παράλιο Άστρος σε συνδυασμό με τα καθαρά νερά της, την καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή.

Από που πήρε το όνομά της η παραλία;

Η παραλία πήρε το όνομά της από τις δύο μεγάλες πόρτες που ήταν τοποθετημένες δεξιά και αριστερά του ποταμού για να συγκρατούν τα νερά του. Αυτές οι πόρτες παραμένουν θαμμένες στην άμμο και κάποιοι από τους ντόπιους πραγματικά γνωρίζουν που βρίσκονται. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όταν τα νερά έχουν μικρότερο βάθος μπορούν να γίνουν ορατές από αυτούς που γνωρίζουν.

Παραλία “Πόρτες”:Μια μικρή περιγραφή…

Πρόκειται για μαι ιδιαίτερα μεγάλη ακτή με κρυστάλλινα, δροσερά και αρκετά βαθιά νερά, τα οποία σε συνδυασμό με την άμμο, το μικρό βοτσαλάκι αλλά και τους ευκάλυπτους που χαρίζουν απλόχερα τη σκιά τους, μετατρέπουν την παραλία σε ένα μοναδικό καλοκαιρινό καταφύγιο. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν καντίνες, οι οποίες παρέχουν στον επισκέπτη ξαπλώστρες, αναψυκτικά αλλά και μικρά σνακ για να περάσει μια όμορφη μέρα απολαμβάνοντας το θαλασσινό αεράκι. Ακριβώς απένατι από την παραλία και μόλις διασχίσει κανείς το δρόμο, θα βρει το camping του Παραλίου Άστρους. Εκεί πολλοί επισκέπτες κάνουν τις διακοπές τους επιλέγοντας τη διαμονή τους σε σκηνή ή τροχόσπιτο.

Παραλία “Πόρτες”:Ιδανική για θαλάσσια σπορ…

Το απόγευμα η παραλία μετατρέπεται στον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ εξαιτίας του αέρα που φυσάει. Έτσι, οι λάτρεις των θαλάσσιων σπόρων καταφθάνουν εκεί για να κάνουν kite ή surfing. Οι λουόμενοι, λοιπόν, είναι ιδιαίτερα τυχεροί γιατί μπορούν να απολαύσουν τα κόλπα των surfers.

Κρύβει κάτι από τη μυθολογία μας…

Σύμφωνα με το μύθο, στο μικρό πέτρινο λιμανάκι που δεσπόζει στην παραλία ο Πάρης συνάντησε την Ελένη. 

Απολαύστε το μπάνιο σας στα κρυστάλλινα νερά της συγκεκριμένης παραλίας και…ποιος ξέρει…ίσως να ανακαλύψτε μόνοι σας αυτές…τις πόρτες…