Η Πρωτομαγιά σχεδόν έφτασε και ο κόσμος ήδη ετοιμάζεται για το κενό του Σαββατοκύριακου που επεκτείνεται με την προσθήκη και της Δευτέρας με την Πρωτομαγιά. Όμως τι μπορεί να κάνει κάποιος κατά την Πρωτομαγιά για να ξεφύγει από τη καθημερινότητα? Που μπορεί να αποδράσει, να ξεκουραστεί και να “γεμίσει τις μπαταρίες του”? Ο Οδηγός για Πρωτομαγιά στο Παράλιο Άστρος θα σας παρουσιάσει γιατί είναι ο κατάλληλος προορισμός για εσάς.

Οδηγός για Πρωτομαγιά στο Παράλιο Άστρος: Η προσβασιμότητα

Καταρχήν καλό είναι το μέρος που θα επιλέξουμε για Πρωτομαγιά να είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμο για εμάς. Το Παράλιο Άστρος πληρεί αυτά τα κριτήρια αφού είναι κοντά στις περισσότερες πόλεις της Πελοποννήσου αλλά κοντά και στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα απέχει:

  • από την Αθήνα μόλις 157 χιλιόμετρα (2 ώρες)
  • από την Τρίπολη 43 χιλιόμετρα (40 λεπτά)
  • από την Σπάρτη 85 χιλιόμετρα (1 ώρα)
  • από το Ναύπλιο 31 χιλιόμετρα (μισή ώρα)
  • από τη Καλαμάτα 124 χιλιόμετρα (1μιση ώρα)
  • από τη Κόρινθο 78 χιλιόμετρα (1 ώρα και 20 λεπτά)
  • από τον Πύργο 150 χιλιόμετρα (2 ώρες)

Άρα όποιος είναι από αυτές τις πόλεις και θέλει να περάσει την Πρωτομαγιά σε έναν όμορφο προορισμό χωρίς να “φάει” πολλές ώρες σε δρομολόγια μπορεί να επιλέξει το Παράλιο Άστρος. Αυτό συμφέρει καθώς ναι μεν η Πρωτομαγιά μαζί με το Σαββατοκύριακο αποτελεί τριήμερο αλλά καλό είναι να ελαχιστοποιήσουμε τις ώρες που θα φάμε σε άσκοπες διαδρομές.

Άλλο καλό που διαθέτει αυτή η διαδρομή όσο αφορά τη προσβασιμότητα της είναι η ευκολία των δρόμων της. Πρόκειται για καλούς δρόμους, όχι δύσβατους και με όμορφα τοπία κατά την οδήγηση.

Η διαμονή στο Παράλιο Άστρος

Όποιος θέλει να διαμείνει στο Παράλιο Άστρος κατά το τριήμερο για μια ή παραπάνω μέρες έχει αρκετές ποιοτικές επιλογές.

Η πρόταση μας είναι το Astros Beach Boutique Hotel.
Η τοποθεσία του στο κέντρο του Παράλιου Άστρους σε συνδυασμό με τις καλές του τιμές το κάνουν 1η επιλογή των επισκεπτών του Παράλιου Άστρους. Το 3 αστέρων Astros Beach Boutique Hotel διαθέτει μοναδική θέα προς το μεσαιωνικό κάστρο του Παραλίου Άστρους καθώς και τη θάλασσα.
Επίσης

Όσο αφορά τις παροχές του πρόκειται για το πιο πλήρες ξενοδοχείο του Παράλιου Άστρους λογικό άλλωστε καθώς πρόκειται για το μοναδικό ξενοδοχείο 3 αστέρων της περιοχής.

Οι παροχές του περιλαμβάνουν:

  • Εστιατόριο που διαθέτει και πρωινό
  • Υπηρεσία δωματίου
  • Δωμάτια/εγκαταστάσεις για ΑμεΑ
  • Δωρεάν πάρκινγκ
  • Δωρεάν Wi-Fi
  • Δωμάτια για μη καπνίζοντες
  • Εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα


Οδηγός για Πρωτομαγία στο Παράλιο Άστρος: Τα αξιοθέατα

Ένας καλός τουριστικός οδηγός οφείλει να συμπεριλαμβάνει τα αξιοθέατα του τόπου που περιγράφει. Ετσι και ο Οδηγός για Πρωτομαγιά στο Παράλιο Άστρος θα σας παρουσιάσει τα αξιοθέατα του Παράλιου Άστρους καθώς και των ευρύτερων περιοχών του.

Το κάστρο του Παράλιου Άστρους

Το κάστρο του Παράλιου Άστρους αποτελεί το ιστορικότερο αξιοθέατο της περιοχής. Εύκολα προσβάσιμο και με ιδιαίτερη ομορφία και ενδιαφέρον. Επίσης έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία αφού στις 4 Αυγούστου του 1826 οι υπερασπιστές του νίκησαν τον πολυάριθμο στρατό του Ιμπραήμ.

kastro-paralio-astros

Η γοργόνα “Σθενώ”

Άλλο αξιοθέατο της περιοχής είναι το άγαλμα της γοργόνας “Σθενώ” . Λίγο υπερύψωμένη στο παλίο λιμάνι “επιβλέπει” τον χώρο του Παράλιου Άστρους.

gorgona_stheno_p.astros

Ανοιχτό Θέατρο Παράλιου Άστρους “Μελίνα Μερκούρη”

Προσπερνώντας κάποιος την γοργόνα στα αριστερά και περνώντας το τοποθετημένο αεροπορικό όπλο, περνώντας και το γεφυράκι συναντάει κάποιος το Ανοιχτό Θέατρο Παράλιου Άστρους “Μελίνα Μερκούρη με την καταπληκτική ηχώ του.

theatro-paralio-astros

Ο φάρος του Παράλιου Άστρους

Πιο πάνω από το Ανοιχτό Θέατρο Παράλιου Άστρους βρίσκεται ο φάρος του Παράλιου Άστρους. Πολύ γραφικό σημείο που χρειάζεται όμως λίγο την προσοχή σας καθώς είναι σε άκρη γκρεμού που οδηγεί στην θάλασσα.

faros-paralio-astros

Το λιμάνι του Παράλιου Άστρους

Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε και να διασχίσετε το γραφικό λιμάνι του Παράλιου Άστρους.
Εκεί είναι προσαραγμένα πέρα από ψαροκάϊκα και άλλα πιο μεγάλα πλοία.

limani-paralio-astros

Ο Ναός της Ευαγγελίστριας στο Παράλιο Άστρος

Στη κορυφή του λόφου Νησί και δίπλα από το κάστρο βρίσκεται ο Ναός της Ευαγγελίστριας. Η εκκλησία της Ευαγγελίστριας είναι λιτή, απέριττη και έχει μαγευτική θέα στον Αργολικό Κόλπο.

euaggelistria-paralio-astros

Ο Υδροβιότοπος της Λίμνης του Μούστου

Η Λίμνη του Μούστου βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από το Παράλιο Άστρος και αποτελεί καταφύγιο μεταναστευτικών πουλιών. Επίσης τα νερά της Λίμνης είναι υφάλμυρα και θεωρούνται πως έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

ydroviotopos-moustos

Αυτά και αρκετά άλλα αποτελούν τα αξιοθέατα του “κρυφού διαμαντιού” της Αρκαδίας που ακούει στο όνομα Παράλιο Άστρος. Σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!

Οι παραλίες του Παράλιου Άστρους

Φυσικά ένας τουριστικός οδηγός ενός παραθαλάσσιου τόπου δεν θα ήταν πλήρης αν δεν έκανε αναφορά και στις τοπικές παραλίες. Ο Οδηγός για Πρωτομαγιά στο Παράλιο Άστρος καλύπτει και αυτό το θέμα με εικόνες από τις όμορφες γραφικές παραλίες του Άστρους.

Ακολουθούν οι παραλίες Παράλιου Άστρους τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε:

Παραλία “Καλλιστώ”

Παραλία “Πόρτες”

Παραλία “Γλυφάδας”

Παραλία “Ατσίγγανου”

Όλες οι παραπάνω παραλίες είναι κοντά σε απόσταση μεταξύ τους και είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο.

Οδηγός για Πρωτομαγιά στο Παράλιο Άστρος: Οι δραστηριότητες στο Παράλιο Άστρος

Για το τέλος που θα έχει ο Οδηγός για Πρωτομαγιά στο Παράλιο Άστρος θα αναφερθούμε στις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος εκεί για να χαλαρώσει.

Πέρα από το να επισκεφτεί κάποιος τα αξιοθέατα του Άστρους μπορεί να απολαύσει και την εστίαση που διαθέτει. Πολλά όμορφα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό διατίθονται και κατα μήκος της παραλίας αλλά και πιο εσωτερικά στο Παράλιο Άστρος.

Αγαπημένη δραστηριότητα επίσης είναι και το ψάρεμα από το Ξηροπήγαδο έως και το Κρυονέρι είτε με ψαροντούφεκο είτε κανονικά με καλάμι ψαρέματος.

Λόγω των ανοικτών δρόμων του επίσης το Παράλιο Άστρος διατίθεται για ποδηλασία.

Την τιμητική τους έχουν και τα watersports καθώς το Παράλιο Άστρος είναι σημείο επιλογής για kitesurfing-windsurfing καθώς και καταδύσεις.

Επίλογος

Το Παράλιο Άστρος σταθερά εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί προορισμό για πολλούς επισκέπτες. Η εύκολη προσβασιμότητα του από άλλες πόλεις της Πελοποννήσου αλλά και η κοντινή του απόσταση στην Αθήνα, το κάνει να είναι μέσα στις πρώτες επιλογές για επίσκεψη. Όποιος το έχει επισκεφτει συνήθως με την πρώτη ευκαιρία το ξαναεπισκέπτεται. Επιλέξτε το για Πρωτομαγιά και δεν θα το μετανιώσετε!