Η παραλία «Καλλιστώ» είναι η παραλία της Κυνουρίας με τη γαλάζια σημαία. Μια από τις παραλίες για την οποία μπορεί να είναι υπερήφανος ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας αλλά και ολόκληρη η Αρκαδία. Κέρδισε τη «Γαλάζια Σημαία» το 2014, το 2016 αλλά και το 2017 παρόλο που τα κριτήρια γίνονται ολοένα αυστηρότερα. Και για να μη νομίζετε ότι η παραλία «Καλλιστώ» βραβεύτηκε άδικα τόσες φορές, ας πούμε λίγα λόγια γι’ αυτή…

Που βρίσκεται η παραλία με τη γαλάζια σημαία…

Η παραλία «Καλλιστώ» αποτελεί τμήμα μιας αρκετά μεγάλου μήκους ακτής (2,5 χιλιόμετρα), η οποία εκτείνεται ανατολικά του Παραλίου Άστρους. Συγκεκριμένα, εκτείνεται σε μήκος 880 μέτρων ενώ το πλάτος της δεν ξεπερνά τα 20 μέτρα. Απέχει ελάχιστα από το κέντρο του Παραλίου Άστρους. Αυτό την καθιστά μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Παραλία “Καλλιστώ”:Μια μικρή περιγραφή…

Τα καταγάλανα, κρυστάλλινα, ρηχά και όχι πολύ κρύα νερά της, την καθιστούν κατάλληλη ακόμα και για τον πιο απαιτητικό λουόμενο. Αυτό σε συνδυασμό με την ψιλή της άμμο, την μετατρέπουν σε παραλία ιδανική για οικογένειες. Επιπλέον, η οργάνωση της παραλίας με ομπρέλες, ξαπλώστρες, τουαλέτες και ντουζ συμβάλει στη μετατροπή του μπάνιου σε μια μικρή απόλαυση. Επίσης, η βραβευμένη μας ακτή διαθέτει χώρο για να τοποθετήσουν οι λουόμενοι τη δική τους ομπρέλα. Έτσι, μπορούν να απολαύσουν την ηλιοθεραπεία τους, απομακρυσμένοι από τον κόσμο που κατακλύζει καθημερινά την παραλία.

Ακόμα, η παραλία διαθέτει εγκαταστάσεις που επιτρέπουν την πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Επίσης, διαθέτει πύργο ναυαγοσώστη από όπου έμπειροι ναυαγοσώστες επιτηρούν την ακτή, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των λουόμενων. Και βέβαια από την παραλία δεν θα μπορούσαν να λείπουν κάδοι απορριμμάτων αλλά και κάδοι ανακύκλωσης. Αυτό καθιστά τη παραλία φιλική προς το περιβάλλον. Πρόκειται , λοιπόν, για μια παραλία απόλυτα συμμορφωμένη στο ευρωπαϊκό πρότυπο παραλιών η οποία δίκαια βραβεύεται με τη «Γαλάζια Σημαία».

Ελάτε, λοιπόν, στο Παράλιο Άστρος στο νησί της Αρκαδίας να απολαύσετε μοναδικές βουτιές στα πεντακάθαρα νερά της παραλίας «Καλλιστώ», να γνωρίσετε τον τόπο και τους φιλόξενους ανθρώπους του. Και όσων αφορά τη διαμονή σας δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου μιας και έχει φροντίσει για εσάς το Astros Beach Boutique Hotel. Κτισμένο στο κέντρο του Παραλίου Άστρους και συγκεκριμένα πάνω στην πλατεία του χωριού αποτελεί την αφετηρία για την εξερεύνηση της περιοχής μας και σας υπόσχεται μια άνετη και ευχάριστη διαμονή.